user_mobilelogo

06 boeken bert spoelstra

Wanneer de oudere en ervaren CIE-rechercheur Cor Harriman onder verdachte omstandigheden verdwijnt, krijgt de jonge rechercheur Bas de opdracht alvast alles over het privé- en politieleven van de vermiste uit te zoeken. Harriman was vooral bij de recherche werkzaam, maar ook vele jaren bij het Arrestatieteam dat als een eliteonderdeel wordt beschouwd. Hij geldt als een cynische, ijskoude rot in het politievak, maar is dat wel zo? En waarom is hij verdwenen?

Bas krijgt assistentie van zijn collega Martine op wie hij heimelijk een oogje heeft laten vallen. De twee rechercheurs ontdekken dat Cor Harriman gedurende een aantal jaren niet bij de politie was. Waar zat hij toen? En waarom? En wat had Harriman te maken met het zogenaamde ‘Blommestein Plan’ werd genoemd? Dan spoelt een lijk aan op de Maasoever en gaat het onderzoek pas goed van start.

 

Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789078407980
Uitgever: TIC

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.