user_mobilelogo
21 operatie raghadanWanneer de vriendin van zijn collega tijdens een dienstreis vermist raakt, gaat de geschorste politierechercheur Ruud Hoornstra op onderzoek uit. Hij volgt het spoor van de jonge vrouw via Praag naar Auschwitz, waar hij de aantrekkelijke Jeannette Jaspers leert kennen.
 
Zij wijkt vanaf dat moment niet meer van Hoornstra's zijde. Maar is Jeannette wel de persoon voor wie zij zich uitgeeft? En welke belangen heeft zij? Voor Hoornstra wordt het steeds duidelijker, dat de vermiste vrouw op de hoogte was van iets wat zo groot en ingrijpend is dat het niet in de openbaarheid mag komen.
 
Hoornstra wordt steeds meer in het nauw gedreven, zeker nadat op hem een aanslag wordt gepleegd tijdens een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Birkenau. En als hij samen met Jeannette naar Beiroet en de Bekavallei vertrekt, komt Hoornstra er achter dat in het wereldje van geheime diensten en terroristen niets is wat het lijkt.
 
Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022538081
Uitgever: Boekerij

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.