user_mobilelogo

05 boeken bert spoelstraKunnen oude vijanden nieuwe vrienden worden? Kunnen vastgeroeste vooroordelen worden beslecht?

Toen thriller- en policierschrijver Spoelstra de luchtoorlog 1940-1945 boven Zuid-Limburg onderzocht, verwachtte hij niet daardoor in contact te komen met een Duitser uit de 'beladen generatie'. Hij had al helemaal niet verwacht, dat dit zou leiden tot een vriendschap die zijn kijk op de Duitsers in het algemeen radicaal zou veranderen...

In Duitse vriend rekent de auteur af met een vijandbeeld, verhaalt over zijn eigen visie op het wereldgebeuren en over de intense correspondentie die hij gedurende vele jaren voerde met een voormalige boordmarconist van de Luftwaffe.

Ook deze Duitse vriend schreef zijn eigen oorlogsgeschiedenis op. Met dit verbijsterende, ontroerende en verhelderende relaas beleven we de toenadering van die twee zo uiteenlopende karakters.

Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789078407799
Uitgever: TIC

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.