user_mobilelogo
doodsprong 793x1200
Paul Collard reist met zijn vriendin in de hete zomer van 2003 door Frankrijk. Voor het eerst sinds jaren is hij weer in dat land. Talloze herinneringen komen boven. Met name zijn vlucht uit Frankrijk in 1985 houdt hem bezig...
 
Tijdens een vakantie in dat jaar stuit hij op een lang geleden gebeurd drama: een Fransman met de achternaam Gollard werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gedood door de Gestapo in een klein dorpje. Paul raakt geobsedeerd door die gebeurtenis. Alles wil hij daarover weten. Maar Paul komt er al snel achter dat hij beter niet zijn neus in die affaire had kunnen steken.
 
 
 
Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085960171
Uitgever: Mooi Limburgs Boekenfonds
 

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.