user_mobilelogo
19 dodelijk verledenKort na elkaar komen enkele Nederlandse politiemensen op gewelddadige wijze om het leven. Ooit maakten zij deel uit van een uiterst geheime politie-eenheid. Verdachte nummer één is een oud-collega die jaren eerder op geheimzinnige wijze verdween.
 
Rechercheur Hoornstra krijgt de informele opdracht een onderzoek in te stellen en de man op te sporen. Hoornstra kent zijn opdrachtgever, een zekere Vermeren, al jaren, maar weet niet voor wie deze werkt - niet voor de politie in ieder geval.
 
De zoektocht brengt Hoornstra naar Berlijn, de stad die nog steeds wemelt van spionnen en oud-spionnen, en naar het politiek onrustige Jemen. Daar ontdekt Hoornstra al snel dat hij niet alleen jager is, maar ook doelwit. Hij vreest voor zijn leven en er ontstaat een dodelijk kat- en -muisspel. Want hij zal niet alleen met zijn vijanden, maar ook met zijn eigen verleden moeten afrekenen.
 
Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022527412
Uitgever: Boekerij

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.