user_mobilelogo

08 boeken bert spoelstra

De vondst van een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog onder een garagebedrijf lijkt een aantal vreemde gebeurtenissen in gang te zetten. De garagehouder wordt om het leven gebracht en een bijna vergeten - en verjaarde - moord op een gemeenteambtenaar komt in een nieuw daglicht te staan.
 
De doortastende rechercheur Ruud Hendriks vermoedt dat de moord op de garagehouder in verband staat met de explosie van een XTC-laboratorium tijdens een politie-inval. En welke duistere rol speelt de C.I.D. in dit verband?
 
Collega Harrie Lemmen is het niet met Hendriks eens en zoekt het antwoord in een andere theorie. Wanneer er een aanslag wordt gepleegd op de vriend van zijn zoon, en deze laatste ook gevaar loopt, is Lemmen niet meer te houden. Hij volgt het gevaarlijke spoor vanaf een neergestort vliegtuig in de Tweede Wereldoorlog naar lieden die diezelfde periode het liefst zouden willen vergeten. En doet daarbij een aantal verrassende ontdekkingen.
 
Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022524862
Uitgever: Boekerij

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.