user_mobilelogo

11 boeken bert spoelstraEen bende ramkrakers trekt door Zuid-Limburg op zoek naar een gemakkelijke buit achter kwetsbare winkeletalages. Districtsrechercheur Ruud Hendriks en zijn maten hopen op een heterdaadje, maar de Bende van Hameleers is ze steeds te slim af. 

Intussen vergadert en reorganiseert de korpsleiding rustig door, wat de stemming in het al sterk uitgedunde team niet bepaald verhoogt. Gedemotiveerd dwalen Hendriks´ gedachten steeds vaker af naar het verleden. Vooral een oude zaak houdt hem nog steeds bezig: de man die op nog geen steenworp afstand van het Drielandenpunt aan een boomtak bungelde. Hendriks kan er na jaren nog steeds geen genoegen mee nemen dat deze zaak nooit is opgelost.
 
Terwijl de jacht op de ramkrakers ineens in een gevaarlijke stroomversnelling komt, stuit Hendriks op niet eerder onderzocht materiaal. En wordt hij geconfronteerd met schokkende historische feiten waarvan de tentakels zich tot in deze tijd uitstrekken.
 
Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022520338
Uitgever: Boekerij

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.