user_mobilelogo

15 als oud vuil

Wanneer eind 2005 in een Zuid-Limburgs bosje het skelet van een sinds jaren vermist meisje wordt gevonden, stelt de politie een klein onderzoeksteam samen dat onder leiding van rechercheur Ruud Hendriks in kaart moet brengen wat er zoal aan vermissingen van jonge vrouwen in de regio op de plank ligt. De rechercheurs betrekken daar ook het grensgebied van België en Duitsland bij en komen tot verbazingwekkende conclusies. Door het onderzoek worden de teamleden ook geconfronteerd met herinneringen aan misselijkmakende gebeurtenissen uit hun loopbaan; herinneringen die ze de rest van hun leven met zich mee moeten dragen...
 
Het recherchewerk verloopt moeizaam, net als de relatie die Ruud Hendriks heeft met de veel jongere collega Cindy. Houdt zij er een andere minnaar op na? En wat is er zo speciaal aan de data van de vermissingen en de moorden? Wat hebben de verschillende vindplaatsen van de lijken met elkaar gemeen?
 
Als uiteindelijk een verdachte in beeld komt moet het team, bij gebrek aan voldoende bewijs, wachten op een heterdaad. Ze slagen er in de man te arresteren voor een verkrachting. Hij ontkent echter alles. Hebben ze wel de juiste dader te pakken? Dan verdwijnt in 2006 weer een meisje tijdens het scholierencarnaval in Sittard.
 
Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789085960287
Uitgever: Mooi Limburgs Boekenfonds

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.