user_mobilelogo
20 afrikaanse rumWanneer voor de deur van een asielzoekerscentrum een doodgeschoten man wordt gevonden, gaat de geschorste politierechercheur Hoornstra - uit verveling - op onderzoek uit. Hij komt al snel op het spoor van een Vlaamse huurling met een Afrikaans verleden. Helaas blijkt binnen de kortste keren dat niet alleen Hoornstra, maar ook twee voormalige KGB-agenten deze Belg graag zouden willen spreken.
 
Hoornstra is hen echter voor. Hij weet het vertrouwen van de man te winnen en komt beetje bij beetje achter het geheim dat de Belg met zich meedraagt. Het resulteert in een ware klopjacht die van Gent via Frankrijk naar Spanje leidt - en tot een ontknoping die anders is dan Hoornstra in zijn stoutste dromen had verwacht.
 
Schrijver: Bert Spoelstra
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022532362
Uitgever: Boekerij

Boeken te koop

logo bol com compressed

In eerste instantie zijn de boeken van Bert Spoelstra natuurlijk in de boekwinkels of via internetshops te koop of te bestellen. Dat zal meestal het eerste jaar, soms nog een tweede jaar, na publicatie het geval zijn.

Uiteindelijk vergaat het nagenoeg elk boek echter op dezelfde manier: terechtkomen in de “ramsj”.
Dat wil zeggen, dat een uitgever op een bepaald moment besluit om de resterende boeken uit een partij voor een habbekrats aan een opkoper (bijvoorbeeld De Slegte) over te doen.
De reguliere boekhandel zal dan geen nieuwe exemplaren van het betreffende boek meer kunnen bestellen en de geinteresseerde lezer zal elders op zoek moeten naar een bepaald boek.

Zo is het ook gegaan met de boeken van Bert Spoelstra. Gelukkig zijn er ook nog mensen die Spoelstra’s boeken tweedehands te koop aanbieden. Een goede site om deze boeken te vinden is www.bol.com Maar ook op Marktplaats worden wel eens boeken van de auteur aangeboden.

De twee non-fictieboeken Duitse Vriend en Een Maandag In Augustus, zijn ook te koop in het oorlogsmuseum “Eyewitness” in Beek.